ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τελευταία νέα

O «Ερμής» το νέο πορθμείο, κλειστού τύπου, στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

Το νέο πλοίο ιδιοκτησίας Kerkyra Seaways «έδεσε» στο λιμάνι της Κέρκυρας μετά από 13 μήνες ταξίδι και μέσα στις πολλές του δυνατότητες είναι και το ότι μπορεί να κάνει τη διαδρομή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, το νέο πλοίο «Ερμής», ιδιοκτησίας της εταιρείας Kerkyra Seaways, έτοιμο και εναρμονισμένο στις απαιτήσεις, να δράσει στα νερά του Ιονίου, συνδέοντας την Κέρκυρα, την Ηγουμενίτσα και τους Παξούς.

Το «Ερμής» κατασκευαστηκε στην Ιαπωνία το 1997, με υψηλά standards, ασφάλεια, συνέπεια και ταχύτητα. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει γύρω στα 150 οχήματα, 20 μεγάλα φορτηγά και 700 επιβάτες, με χώρους πλήρως ανακαινισμένους, με εύκολη πρόσβαση για ΑμεΑ και κυλιόμενες σκάλες. Έχει μήκος 108 μέτρα και πλάτος 17,5 μέτρα.

Ο εκπρόσωπος της Kerkyra Seaways, Γεράσιμος Κουλκουνιώτης δήλωσε: «Τέλειωσε ένα μεγάλο ταξίδι μετά από ένα χρόνο, καθώς ξεκινήσαμε από την Κέρκυρα στις 13 Ιανουαρίου του 2020, πήγαμε στην Ιαπωνία, παραλάβαμε το πλοίο και βρεθήκαμε στον Πειραιά για τους επόμενους δέκα μήνες. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι και ένας μεγάλος κύκλος και αγώνας. Βοήθησαν πάρα πολλοί για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο ευχόμαστε και ελπίζουμε να δικαιώσει όλους μας και να δικαιώσει και το νησί της Κέρκυρας, το οποίο χρειάζεται αυτήν την ποιότητα και την αναβάθμιση, καθώς και την καλυτέρευση των υπηρεσιών.
Το «Ερμής» με το όμορφο σκαρί του, το μέγεθος του, την ταχύτητα του την πολυτέλεια και το ανθρώπινο δυναμικό του, σύντομα θα κοσμεί και θα αναβαθμίσει τη γραμμή Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Παξών. Μετά από πολλά χρόνια ένα αληθινό στολίδι θα τιμά τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες. Το όνειρο πραγματοποιείται».

Όπως τόνισε ο κ. Κουλκουνιώτης, η δυνατότητα του πλοίου σύμφωνα και με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, είναι να ολοκληρώσει τη διαδρομή σε μία ώρα και δέκα λεπτά.
Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι 5-6 ημέρες και από το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ εδώ
Φωτογραφίες: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ: enimerosi.com
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares