ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ: «ΚΟΥΠΟΝΙΑ» ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ»

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Αντί για χρήματα… κουπόνια θα μοιράζει το νέο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών: Μέσω του εν λόγω προγράμματος -που επιδιώκει να στηρίξει όσες επιχειρήσεις «έγραψαν» ζημιές- δεν θα αποδίδονται μετρητά με την κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά… voucher, τα οποία θα μπορούν να εξαργυρώνονται για την κάλυψη φορολογικών υποχρεώσεων, μεταξύ των οποίων και ο ΦΠΑ.

Γράφει Βαγγέλης Δουράκης

Ουσιαστικά, μέσα από αυτό το πρόγραμμα «επιδότησης παγίων δαπανών», το δημόσιο έρχεται να καλύψει την «διαφορά» ανάμεσα στα χρήματα που δαπάνησε για τα πάγια έξοδά της μια επιχείρηση το 2020 και τα ποσά των ενισχύσεων που έχει λάβει. «Ζεστό χρήμα» όμως δεν θα πάρουν εκείνοι που θα καταστούν δικαιούχοι, θα τους χορηγηθούν όμως «πιστωτικά σημειώματα συμψηφισμού» με μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

«Κουπόνια» αντί για μετρητά!

Η επιλογή να δοθούν … κουπόνια αντί για μετρητά δεν είναι τυχαία: Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η ροή εσόδων στον κρατικό κορβανά με τον περιορισμό των δυνητικών νέων απλήρωτων φόρων και εισφορών. Έτσι, επιδοτείται ποσοστό των παγίων δαπανών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2020, και δεν έχουν καλυφθεί από τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα.

Τα πιστωτικά, αναμένεται να εκδοθούν στο τέλος Μάϊου και θα έχουν ισχύ έως το τέλος του 2021. Μέσω αυτών των πιστωτικών οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμψηφίζουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις έως το τέλος του έτους, απελευθερώνοντας έτσι ρευστότητα.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares