Νεφέλη Πασιάκου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ΥΛΙΚΑ:
• 250gr νιφάδες βρώμης
• 500ml γάλα αμυγδάλου(χωρίς ζάχαρη)
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 αυγό (φρέσκο)
• 2κ.γ ζάχαρη καρύδας
• 1κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζεις τα υλικά σε ένα μπολάκι (τη βρώμη το γάλα , το αλάτι και το λάδι) τα ανακατεύεις με τον αυγοδάρτη και προσθέτεις κα το αυγό , ζάχαρη και τα χτυπάς όλα μαζί. Αφήνεις το χυλό στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Και την επόμενη μέρα κατα προτίμηση ξεσκεπάζεις το μίγμα , παίρνεις ένα τηγάνι και προσθέτεις λάδι ή βούτυρο και έπειτα το μίγμα σου. Έτοιμη…!!!
Μπορείς να την γεμίσεις είτε με αλμυρά είτε με γλυκά υλικά.
Εγω πρόσθεσα τυρί κίτρινο , ντοματίνια και σπόρους chia..(μια άλλη ωραία ιδέα είναι να γεμίσεις χρώμα το πιάτο σου προσθέτοντας αβοκάντο , ψητά ή ωμά λαχανικά κλπ) . Στην γλυκιά πρόσθεσα μέλι-κακάο , σπόρους chia , αμύγδαλα και gojjiberries (φυσικά μπορείς να βάλεις ταχίνι ή φυστικοβούτυρο με φρέσκα φρούτα μπανάνα ή κεράσια και ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή μπισκότα χωρίς ζάχαρη). Ιδανικό για πρωινό αλλά και για ελαφρύ βραδινό . Η συνταγή είναι για 5-6 κρέπες μικρές. Αν την επόμενη μέρα ο χυλός σου φανεί πολύ σφιχτός αραιώνεις με λίγο γάλα αμυγδάλου.