ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΟ 2022 ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.

Τελευταία νέα

«Πράσινο» φως σε επενδύσεις 272 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΔΑ σε δίκτυα ΦΑ σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θράκη, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο έδωσε η ΡΑΕ, με την έγκριση του Προγράμματος Ανάπτυξης της «Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Ανώνυμη Εταιρεία» (ΔΕ∆Α) για το Δίκτυο Διανομής της λεγόμενης «Λοιπής Ελλάδας» για την περίοδο 2021-2025.
Οι επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο όπου προβλέπεται ότι θα τροφοδοτηθούν πάνω από 68.000 νέοι καταναλωτές φυσικού αερίου, οικιακοί και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ προβλέπεται η τροφοδοσία 34 πόλεων στις εν λόγω Περιφέρειες, ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτόν τον μήνα.
Αναλυτικά, τον Μάρτιο 2021 ξεκινούν – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα – οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν:
-Μάιο του 2021 Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες
-Ιούλιο 2021 Λιβαδειά, ‘Αμφισσα, Καρπενήσι, Βέροια, Γιαννίτση, Αλεξάνδρεια, Ορεστιάδα, Καβάλα.
-Σεπτέμβριο 2021 Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος.
-Οκτώβριο 2021 Καστοριά και ‘Αργος Ορεστικό
-Φεβρουάριο 2022 Γρεβενά, Μανιακοί, Δρέπανο, Φλώρινα, Μαυροδένδρι, Κρόκος, Περδίκκα, Ιωάννινα, ‘Αρτας, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν υφίσταται σήμερα δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και έχει προταθεί ανάπτυξη δικτύου χαμηλής πίεσης 4 bar στις πόλεις Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας και την τροφοδότησή τους με υγροποιημένη μορφή LNG.
Η ΔΕΔΑ εκτιμά ότι οι συνολικές διανεμόμενες ποσότητες φυσικού αερίου στην πενταετία 2020‐2024 θα ανέλθουν σε 34.083 MWh, για τους οικιακούς, 33.317 MWh, για τους εμπορικούς και 111.402 MWh για τους βιομηχανικούς τελικούς πελάτες.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares