ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ VOUCHER ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ

ΓΕΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Για όλες τις εξελίξεις μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως σε πρωινή συνέντευξή της. Η υπουργός αναφέρθηκε στο voucher των 200 ευρώ, στο άνοιγμα των σχολείων και στην παράταση της σχολικής χρονιάς.”Τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές για το voucher των 200 ευρώ, το οποίο αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου” σημείωσε.
Μίλησε για τη συμβολή της τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία τονίζοντας πως πρόκειται για προσωρινή λύση, αλλά και ως συμβολή στο άλμα της ψηφιοποίησης. «Το πρόγραμμα έρχεται να χτίσει πάνω σε όλο αυτό, ώστε να μην είναι εφήμερο αλλά να λειτουργήσει προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση» τόνισε.
Για το άνοιγμα των σχολείων, υποστήριξε πως δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, η εξεταστέα ύλη έχει μειωθεί κατά 25% και οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν, υποστήριξε η υπουργός. Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares