ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ – TΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Εξετάζεται η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης “κάποια στιγμή θα δούμε το ζήτημα του να επιτραπεί η διαδημοτική κυκλοφορία σε υπαίθριο χώρο και νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει άμεσα. Θα δούμε το άνοιγμα των σχολείων ιδίως των λυκείων και βεβαίως να δούμε και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς και περιορισμένους όρους”. Ωστόσο, δεν έδωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς είπε πως πρέπει πρώτα να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη δυναμική των περιοριστικών μέτρων λέγοντας: “Έχω την αίσθηση ότι πλέον ίσως να έχει εξαντληθεί η δυναμική των περιοριστικών μέτρων. Οπότε στη περίπτωση αυτή νομίζω ότι θα πρέπει να αξιολογήσουμε μήπως θα ήταν σκόπιμο να κάνουμε μετατόπιση των μέτρων. Δηλαδή να έρθουμε και να ζυγίσουμε τα πράγματα και να πούμε ότι θα δώσουμε ορισμένες δικλείδες αποσυμπίεσης των πολιτών, να ανοίξουμε δηλαδή ορισμένες κοινωνικές δραστηριότητες. Όχι όμως για να δώσουμε το σήμα ότι όλα επανέρχονται στην κανονικότητα τους. Αλλά για να μπορέσουμε αφενός να περιορίσουμε τις εστίες υπερμετάδοσης. Είναι σίγουρα προτιμότερο τώρα που βελτιώνεται ο καιρός να είμαστε διάχυτα σε μεγάλη κλίμακα στην ύπαιθρο αντί να βρισκόμαστε σε οικιακές συναθροίσεις .Είναι πολύ καλύτερα να βρισκόμαστε σε ελεγχόμενους χώρους, παραδείγματος χάριν το σχολείο όσο μπορεί να ελέγχεται ή ακόμη κάποια στιγμή ένας περιορισμένος χώρος λιανεμπορίου ή εστίασης παρά να βρισκόμαστε σε χώρους πολύ υψηλού συγχρωτισμού, να βρισκόμαστε σε χώρους όπου ουσιαστικά έχουμε έναν αναμεταδότη της ασθένειας ο οποίος είναι πολύ σοβαρός “.

Για το Πάσχα

Σχετικά με το Πάσχα είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αυτό, πρόσθεσε όμως ότι “θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό”, σημειώνοντας ότι “πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα”.

“Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares