ΕΠΙΤΑΓΕΣ: “ΠΑΓΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ «ΔΙΠΛΗ» ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

«Παγώνει» η εξόφληση επιταγών… διαφορετικών ταχυτήτων, όπως προκύπτει από διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή: Βεβαίως για να «ενεργοποιηθεί» η αναστολή θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ οι δικαιούχοι «κερδίζουν» και «πάγο» στην εξόφληση φόρων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Διαφορετικές είναι οι κατηγορίες των μεταχρονολογημένων αξιογράφων (επιταγές, συναλλαγματικές, γραμμάτια σε διαταγή) για τα οποία αναστέλλεται η εξόφληση. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται για 30 ημέρες οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής για τα αξιόγραφα με ημερομηνίες από την 1η Απριλίου έως και τις 30 Απριλίου.

«Πάγος» και στις υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία αξιογράφων (δηλαδή για εκείνα που λήγουν εντός Απριλίου) προβλέπεται «πάγος» στην εξόφληση υποχρεώσεων προς την Εφορία και συγκεκριμένα:

Παρατείνονται μέχρι και την 31η.7.2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών από δηλώσεις Φ.Π.Α. με ποσό φόρου προς καταβολή (χρεωστικές), οι οποίες οφειλές λήγουν ή έληξαν από 1η.3.2021 έως 31η.3.2021
«Παγώνουν» μέχρι την ίδια ημερομηνία και οι προθεσμίες καταβολής Φ.Π.Α. που βεβαιώθηκαν ή θα βεβαιωθούν στις Δ.Ο.Υ/Ελεγκτικά Κέντρα βάσει εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η.3.2021 και την 30η.4.2021
Διευκολύνσεις που ισχύουν για τους κομιστές αξιογράφων τα οποία μπαίνουν σε «πάγο» και το σύνολο της αξίας, είναι μεγαλύτερο του 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους.

ΠΗΓΗ:enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares