ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΠΟ 5/04 ΜΕΧΡΙ 12/04

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για την νέα απόφαση (ΦΕΚ 1308/Β/03.04.2021) που αφορά τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00. Το ΦΕΚ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (www.e-thesprotias.gr/)

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βρίσκεται πλέον στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου και ισχύουν τα ακόλουθα:

Μετακινήσεις: Σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 επιτρέπεται από τις 05:00 έως και τις 21:00 καθημερινά. Ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες μετακινήσεις: δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου, και ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και κατά την Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

Ωράριο λειτουργίας: Προαιρετικό από τις 07:00 έως και τις 20:30 με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τις επιχειρήσεις τροφίμων με υπηρεσίες διανομής (delivery) που δύνανται να λειτουργούν έως τις 1:00.

Αυξημένου κινδύνου:
Γενικά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις με ραντεβού. Εξαίρεση ισχύει για τις τράπεζες και ταχυμεταφορές, ΕΛΤΑ κλπ κοινής ωφελείας όπου δεν μπορεί να προγραμματισθεί ραντεβού. Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρων.
Στο άρθρο 1 παράγραφος 3 του συνημμένου ΦΕΚ (σελ. 15883-15887) αναφέρονται λεπτομερώς οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που αναστέλλεται η λειτουργία τους και οι εξαιρέσεις κατά περίπτωση.
Συνοπτικά:
ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ την λειτουργία τους οι :
– Βρεφικοί / Βρεφονηπιακοί σταθμοί
– Κέντρα διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπάρ
– Εστίαση, εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ-καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering με ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Α) όσες λειτουργούν εντός ξενοδοχείων και για τα οποία ισχύουν ειδικά μέτρα και Β) όσες παρέχουν προϊόντα σε πακέτο (take away), διανομής προϊόντος (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτηση (drive-through) χωρίς όμως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό & τον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους.
– Παιδότοποι / παιδικές χαρές
– Γυμναστήρια

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares