Η ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Τελευταία νέα

Νεφέλη Πασιάκου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Υλικά:
• 400gr φυτική κρέμα γάλακτος( σόγιας ή καρύδας ή αμυγδάλου ή και συνδυασμό)
• 150γρ γάλα βρώμης
• 10γρ ζελατίνη
• Πουρέ μήλου από δύο μικρά μήλα(αντί για ζάχαρη)
• 1κ.γ μέλι
Εκτέλεση
• Σ΄ένα μπολάκι βάζω τις ζελατίνες με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο
• Για τον πουρέ κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό(μισό ποτήρι) για να βράσουν αν θέλω προσθέτω και μέλι
• Έπειτα τα βράζω σε μια κατσαρόλα όλα μαζί καθώς και τον πουρέ μήλου
• Χαμηλώνουμε το μάτι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος(200γρ) και τις ζελατίνες
• Ανακατεύω με τον αυγοδάρτη καλά και τα βάζω σε μπολάκια
• Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει , όσο πιο πολύ το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Αν θέλεις κάνε λίγη υπομονή και άστο μια ολόκληρη νύχτα
• Τέλος συνόδεψε την πανακότα με κάποιο γλυκό του κουταλιού ή μέλι. Εγώ έβαλα γλυκό κυδώνι , φτιαγμένο απο τα χεράκια του πατέρα μου

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares