ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τελευταία νέα

Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μπει σε αναστολή τους τελευταίους μήνες λαμβάνοντας ενίσχυση μόνο από το κράτος. Μια ενίσχυση που είναι αισθητά μικρότερη από τον μισθό που λάμβαναν προ πανδημίας και δεν αρκεί για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες τους. Μοιραία αναμένουν ως μάννα εξ ουρανού το Δώρο Πάσχα προκειμένου να “κλείσουν” τις τρύπες όλων αυτών των μηνών.

Ωστόσο, φέτος το Δώρο Πάσχα σε περίπου 500.000 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κάποιο διάστημα από 1-1-2021 έως και 30-4-2021 θα δοθεί με τρεις ταχύτητες. Πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, αποσαφηνίζει το πλαίσιο που ρυθμίζει την καταβολή του Δώρου σε αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί η αναλογία του Δώρου σε εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021. Το κράτος αλλά και οι εργοδότες για το ποσό που τους αναλογεί θα καταβάλλουν την αναλογία τους στον εργαζόμενο σε αναστολή έως τις 28 Απριλίου.

Σε άλλη ημερομηνία θα δουν το χρώμα του χρήματος οι δικαιούχοι για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021 και συγκεκριμένα έως την 31η.5.2021.

Τα χρήματα θα μπουν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr και το Δώρο υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για ολόκληρο μήνα αναστολής.

Μέχρι τις 7 Μαΐου αναμένεται να πληρωθεί το επίδομα αναστολής μηνός Απριλίου, αν και δεν αποκλείεται να πιστωθεί και νωρίτερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πώς θα πληρωθούν όσοι μπήκαν στο “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”

Το ποσό του Δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το Υπουργείο Εργασίας απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής:

για το έως την 31η.3.2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μ. Τετάρτη (28.4.2021) και
για το διάστημα υπαγωγής από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.5.2021. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.
Στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 742).

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares