Η ΕΛΟΠΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), η οποία αντιπροσωπεύει το 80% της εγχώριας παραγωγής,προσφέρει σταθερά, σε μηνιαία βάση, φρέσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές από τις εταιρείες-μέλη της.

Η πρώτη παράδοση ψαριών έγινε την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, όπου η ΕΛΟΠΥ προσέφερε 240 τσιπούρεςγια τις ανάγκες σίτισης των ωφελούμενων του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η μηνιαία δωρεά πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεισφορά τοπικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας – μελών της ΕΛΟΠΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών.

Τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας που φέρουν την πιστοποίηση FishfromGreece, μεγαλώνουν κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές στα ιχθυοτροφεία των μελών της ΕΛΟΠΥ και αποτελούν μία τροφή με υψηλή διατροφική αξία και πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.

Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από δράσεις Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΟΠΥ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαρισμούς βυθών σε λιμάνια και την προσφορά ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παιδιά.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το2016,όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.

Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.

H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική σήμανσηFishfromGreece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: fishfromgreece.com

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares