Νεφέλη Πασιάκου Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Μια ακόμα συνταγή με στέβια αυτή τη φορά για κουλουράκια. Νόστιμη και απλή δίνει μία λύση σε αυτούς που θέλουν κάτι ελαφρύ να συνοδέψουν το καφέ τους, είτε το πρωί είτε το απόγευμα.
Υλικά:
• 50γρ digestive μπισκότα χωρίς ζάχαρη(4 μπισκότα)
• 35γρ στέβια
• 1 αυγό
• 25γρ κακάο
• 170γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη(προαιρετικά) ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 βανίλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 120γρ φυτικό βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με την στέβια, έπειτα προσθέτουμε το αυγό και μετά τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα (αλεύρι, κακάο, βανίλια, αλάτι). Τέλος βάζουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα, και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ψήνοντας τα στους 160ο C(στον αέρα) για 15 λεπτά.