Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η προσμονή της κορυφαίας στιγμής για το Χριστιανισμό, της Ανάστασης του Θεανθρώπου, γίνεται μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες μιας υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης μας εδώ και περίπου 14 μήνες.
Η φετινή Ανάσταση του Κυρίου νοηματοδοτείται από την ελπίδα απαλλαγής της ανθρωπότητας από αυτό τον αόρατο εχθρό, ο οποίος έχει ήδη προλάβει να στερήσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η «ανάσταση» για το σύγχρονο κόσμο περνάει μέσα από την επιτυχία του τιτάνιου εγχειρήματος των εμβολιασμών, στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Ως εκπρόσωπος των Δήμων της Ηπείρου, οφείλω να επισημάνω για μια ακόμα φορά, τον καθοριστικό βαθμό συμμετοχής της Α’ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ως τώρα διαχείριση της πανδημίας, με την ενεργοποίηση των κοινωνικών μας υπηρεσιών και όχι μόνο. Σε τέτοιες συνθήκες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση εμπεδώνει ακόμα περισσότερο την θεσμική της θέση ως η εγγύτερη στον πολίτη μορφή εξουσίας και καθίσταται στέρεη στη συνείδηση των πολιτών που κάθε φορά προστρέχουν στη βοήθεια των Δήμων τους, για τα μικρά και τα μεγάλα. Και τώρα, είναι τα μεγάλα αυτά που όλοι μαζί, Δήμοι και πολίτες, πρέπει να συνεργαστούμε αρμονικά για να ξεπεράσουμε, για να καταφέρουμε.
Παρόντες θα είμαστε όμως οι Δήμοι και την επόμενη μέρα που θα αρχίσουμε να μετράμε τις πραγματικές πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία στην κοινωνία, στην οικονομία, στον περίγυρό μας, άμεσο και λίγο μακρύτερο.
Εύχομαι ολόψυχα, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους τους Ηπειρώτες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΗΠΕΙΡΟΥ

ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares