ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Με αυστηρά μέτρα προστασίας, οι λουόμενοι θα μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές στις οργανωμένες πλαζ από σήμερα. Τα beach bar είναι έτοιμα να υποδεχθούν πελάτες, τόσο για όσους θέλουν να απολαύσουν μια βουτιά, όσο και για όσους θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα και ένα καφεδάκι στην παραλία.

Για τη μετακίνηση στις οργανωμένες πλαζ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6. Οι ομπρέλες μεταξύ τους πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον τέσσερα μέτρα, σε κάθε ομπρέλα έχουν τοποθετηθεί δύο ξαπλώστρες. Οι ξαπλώστρες θα απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης και μπορούν να γίνουν περισσότερες μόνο εάν πρόκειται για οικογένειες. Για τους εργαζόμενους θα είναι υποχρεωτικά τα self test ενώ όπως και στα καταστήματα εστίασης απαγορεύεται η μουσική καθώς και οι όρθιοι στα beach μπαρ. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά και να τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό. Οι έλεγχοι άλλωστε για την τήρηση των μέτρων θα είναι εντατικοί.
Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων – Τι ανοίγει και πότε

Δευτέρα 10 Μαΐου:

– Επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

– Επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

– Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

– Ξεκινούν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων – νεανίδων, παίδων – κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

– Μπορούν να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.

Παρασκευή 14 Μαΐου:

– Ανοίγουν τα μουσεία με βάση το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.
Σάββατο 15 Μαΐου:

– Ανοίγει ο τουρισμός.

– Απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

– Ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Δευτέρα 17 Μαΐου:

– Ανοίγουν οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

– Επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

– Επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1 προς 1 από τις 17 Μαΐου.

– Επαναλειτουργούν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.
Παρασκευή 21 Μαΐου:

– Ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Παρασκευή 28 Μαΐου:

– Επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Αφορά μόνο καθήμενους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Τρίτη 1 Ιουνίου:

– Ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

– Ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).

Δευτέρα 7 Ιουνίου:

-Ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

– Εναρξη των ιπποδρομιών στον Ιππόδρομο Μαρκοπούλου καθώς οι αγώνες θα γίνονται χωρίς θεατές και μόνο με τους απολύτως απαραίτητους συντελεστές.

Σημειώνεται ότι για τα ιδιωτικά γυμναστήρια θα μελετηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει κατατεθεί στην ΓΓΑ για παρατηρήσεις, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες επανέναρξης τους π.χ. στην αρχή πιλοτικά μόνο με εμβολιασμένους πολίτες.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares