Η «ΠΙΕΣΗ» ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΝ

ΓΕΝΙΚΑ Η εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ…
Επί ένα χρόνο που παρέμεινε κλειστό το Τελωνείο Μαυροματίου, η εφημερίδα μας αναδείκνυε το τόσο σοβαρό θέμα και επιτέλους πριν στεγνώσει η μελάνη του ρεπορτάζ μας, το Τελωνείο ανοίγει.
Τώρα βέβαια είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τα εύσημα όπως κάνουν εδώ και μια βδομάδα περίπου κάποιοι από τους εκλεγμένους τοπικούς «άρχοντες». Γιατί άραγε; Μήπως γιατί το άνοιγμα του Μαυροματίου έχει και κάποιες ψήφους πίσω του; Τις οποίες κάποιοι τις θεωρούν «μαξιλάρι ασφαλείας»; Eμείς ευτυχώς δεν θέλουμε τις δάφνες της επιτυχίας που κάποιοι ζητούν να λάβουν για το άνοιγμα του Τελωνείου. Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι, όταν οι πιέσεις για ένα τοπικό θέμα ασκούνται συντονισμένα από όλες τις πλευρές, τότε και μόνο θα δίνεται και η λύση.
Ας καταγράψουμε τα γεγονότα για το ιστορικό και μόνο της υπόθεσης .
Η Τετάρτη 2/6 τελικά ήταν η μέρα των αναρτήσεων και των δημοσιευμάτων όπου ο καθένας προσπάθησε να πείσει ότι αυτός άνοιξε το τελωνείο .
Κάποιοι έδωσαν τα εύσημα για την επιτυχία στον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Β. Γιόγιακα, αφού μετά την συνάντηση με τον υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, δόθηκε σαφής δέσμευση για την επαναλειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου.
Κάποιοι τα έδωσαν στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, ο όποιος έκανε γνωστό πως σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Υφυπουργό Προστασίας κ Οικονόμου, του ανακοινώθηκε το άνοιγμα του τελωνείου.
Κάποιοι άλλοι έδωσαν τα εύσημα στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, ο οποίος είχε αποστείλει μία πολύ σκληρή επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία και το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Κάποιοι θεώρησαν ότι η λύση δόθηκε μετά από τις πιέσεις που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτσης
Αλλά και κάποιοι άλλοι, μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές του πρόεδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Πάσχου ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πως μετά από συνάντηση που είχε με τον πρώην υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, η λύση δόθηκε μετά από επικοινωνία του με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη.
Να υπενθυμίσουμε ότι επιστολές έστειλε επίσης και ο Δήμαρχος Φοινικαίων της Αλβανίας κ. Κίτσιος.
Για εμάς μετράει ότι το Τελωνείο ανοίγει την Δευτέρα, οπότε οι ομογενείς όπως και οι ερχόμενοι από την γειτονική Αλβανία, θα αποκαταστήσουν την επαφή τους με την περιοχή μας και θα μπορέσουν έστω να έχουν το ελάχιστο που μπορούν να απολαύσουν, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους αλλά και για να επισκεφτούν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους όπως επίσης και τις καλοκαιρινές διακοπές τους αφού το 30% περίπου προέρχεται από τις βαλκανικές χώρες.
Τα τελωνείο ανοίγει λοιπόν σήμερα 7 Ιουνίου και με ωράριο λειτουργίας από το τις 08:00 πρωί ως τις 16:00 μετά το μεσημέρι, ενώ θα επιτρέπονται 250 διελεύσεις (plf) ημερησίως. Σημαντικό θα είναι η ταυτόχρονη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ που θα εκτελεί τους ενδεδειγμένους ελέγχους για τη παρεμπόδιση της μετάδοσης του κορονοϊού.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares