ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Από τις πρωινές ώρες της δευτέρας ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και ο δήμαρχος Φιλιατών και εκπρόσωπος φορέων με οχήματα των δήμων έκλεισαν το λιμάνι του εσωτερικού από της 9:00 με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα με αποτέλεσμα ο κόσμος και οι τουρίστες να υποστούν μια δίωρη καθυστέρηση στο προγραμματισμένο τους ταξίδι. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα υπάρχει προσεχώς ενημέρωση.

Το ζήτημα, που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα από το 2002, οπότε και συνεστήθη η ΟΛΗΓ ΑΕ, έχει πάρει νέα τροπή καθώς ο Οργανισμός Λιμένος βρίσκεται σε φάση ιδιωτικοποίησης με καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τους υποψήφιους επενδυτές την 29η Νοεμβρίου. Οι Δήμοι θεωρούν ότι θα πρέπει οι διαδικασίες απόδοσης της χερσαίας ζώνης, να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ημερομηνία αυτή, ώστε τα παραλιακά μέτωπα της πόλης της Ηγουμενίτσας, της ακριτικής Σαγιάδας Φιλιατών, της Πλαταριάς και των Συβότων, να μη περάσουν στη διαχείριση του ιδιώτη επενδυτή.
Καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις θα είναι η επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας στην Ηγουμενίτσα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares