ΈΡΧΟΝΤΑΙ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ – ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΞΤΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα νέα ραβασάκια σε παράλληλα ασφαλισμένους έχει αρχίσει, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι μισθωτοί με μπλοκάκι θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν τις εισφορές του 2020.

Πρόκειται για εισφορές η εκκαθάριση των οποίων έχει καθυστερήσει δραματικά, συμπαρασύροντας ακόμη και τις καταβολές του 2021. Όλα αυτά δημιουργούν απόλυτη σύγχυση και στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ οι οποίες αδυνατούν λόγω των συνεχόμενων παρατάσεων να έχουν σαφή εικόνα για τα έσοδα του κρατικού κορβανά.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης με στόχο να λύσει τον… γρίφο δημιούργησε μια νέα διαδικτυακή υπηρεσία για την υποβολή δηλώσεων από τους παράλληλα απασχολούμενους δηλαδή από τους ενεργούς μη μισθωτούς ασφαλισμένους (Ελ. Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες) που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν παράλληλα ως μισθωτοί. Κατά την πρώτη εφαρμογή και έως την Τρίτη 31η Αυγούστου 2021, παρέχεται δυνατότητα υποβολής αίτησης – δήλωσης περί παράλληλης ή μη μισθωτής απασχόλησης, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 έως Ιούνιο 2021.

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares