ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο Σουλίου, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Μέσα από εννιά ανακοινώσεις διακεκριμένων επιστημόνων, έγινε προσπάθεια να καλυφθούν θέματα που άπτονται της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας για το Σούλι, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας και να αναδειχθεί η ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα του τόπου στον χρόνο, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και τέθηκαν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να ανατροφοδοτήσουν τον επιστημονικό διάλογο.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και διαδικτυακά τις εργασίες της ημερίδας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον Δήμο Σουλίου που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά της και συνέβαλε τα μέγιστα -με την ηθική και υλική υποστήριξή του- στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας και ιδιαίτερα το τμήμα Πληροφορικής του δήμου για την τεχνική υποστήριξη και την επιτυχημένη διαδικτυακή της κάλυψη.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares