ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΈΝΑ… ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΦΙΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Το ντοκιμαντέρ «Ένα φιδάκι αφηγείται» της περσινής (σχολ. έτος 2020-2021) Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας βραβεύτηκε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/11/2021 διαδικτυακά.
Το βραβείο απένειμε στους μαθητές η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Στην Τιμητική Επιτροπή Κρίσης συμμετείχε και ο γνωστός σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Η ταινία θα προβάλλεται από το κανάλι της Βουλής και θα αναρτηθεί στο ψηφιακό αποθετήριο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.
Οι μικροί μαθητές, που αφηγούνται και πρωταγωνιστούν στην ταινία, ωθούμενοι από τη δασκάλα τους Έλενα Καλαμπάκα, ξεφυλλίζοντας τα παλιά κιτρινισμένα σχολικά βιβλία, των παππούδων τους, με την ασπρόμαυρη εκτύπωση ανακάλυψαν έναν πολύτιμο θησαυρό, τον Τρικάρηνο Όφι μια αρχαία ορειχάλκινη στήλη στην περιοχή του Ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης που αποτελούσε τη στήριξη ενός αρχαίου ελληνικού χρυσού τρίποδα των αρχών του 5ου αιώνα π.Χ., ο οποίος αρχικά βρισκόταν στους Δελφούς, και αργότερα μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α´ το 324. Αποφάσισαν λοιπόν να ζωντανέψουν το φιδάκι και αυτό ξεδιπλώνει ιστορίες και ταξίδια σε τόπους, μνημεία, συγκλονιστικά έργα τέχνης αλλά και σπάνια κείμενα περιηγητών.

ΠΗΓΗ:thespro.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares