ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Μετά την κατάθεση των σοβαρών προβληµάτων για την επισφαλή εφηµέρευση χωρίς ακτινολόγο άδω και 3 χρόνια, αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και µικροβιολόγο τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 6 φορές/µήνα µε ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς, και ιατρούς η απόφαση που πάρθηκε στην γεν. συνέλευση των ιατρών του νοσοκοµείου (15/7/2022) µε την παρουσία και συµµετοχή εκπροσώπων του συλλόγου εργαζοµένων (έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού) και εκπροσώπου της ΕΙΝΗ ήταν η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την Τέταρτη 20/7/2022.

Ζητάμε το αυτονόητο

1) Γιατρούς. Να καλυφθούν οι οργανικές  θέσεις του υπάρχοντος οργανογράμματος(2017) με μόνιμες προσλήψεις .(οργ/μα :55 θέσεις. Υπηρετούντες  ΕΣΥίτες 34 ,επικουρικοί -covid 13. Κενές θέσεις 21) Το επείγον, σηματοδοτούν οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και οι ελλείψεις ειδικευομένων.

2)Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών  και συμβασιούχων νοσηλευτών.

3) Η ανενεργή εγκατάσταση του  Μαγνητικού Τομογράφου εκθέτει όλους τους υπευθύνους στον Θεσπρωτικό λαό και την ευρύτερη περιοχή .Να ξεκινήσει άμμεσα η λειτουργία του με τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρών , χειριστών ,νοσηλευτών για το συγκεκριμένο τμήμα.

4)Επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών ,νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων με μέτρα ΜΑΠ. και rapid-test.

5) Το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό λόγω αναστολής.. ΑΜΕΣΗ επιστροφή αυτού.

6)Ενίσχυση του στόλου ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες διακομιδές. Τα δυό ασθενοφόρα που υπήρχαν στο ,για  το νοσοκομείο από δωρεά παραχωρήθηκαν από 2ετίαςστο κέντρο  ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας λόγω βλάβης τριών απο τα πέντε ασθενοφόρα τους.

7) Εδώ και ενάμιση χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο μας με το υφιστάμενο προσωπικό, επιβαρύνοντας τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου και χωρίς να εξασφαλιστεί απαιτούμενη χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στήριξαν και στηρίζουν  την λειτουργία της ΜΑΦ με κάθε τρόπο, χωρίς να έχουν απαιτήσεις ή να θέσουν προϋποθέσεις(εξειδικευμένο προσωπικό). Ταυτόχρονα στήθηκαν και λειτουργούν μέχρι και σήμερα η Μονάδα Λοιμωδών, τα επείγοντα και κλινική υπόπτων περιστατικών Covid-19. (ελλιπές προσωπικό)

8)Γενναία αύξηση  (όχι άλλες μειώσεις!)του προϋπολογισμού του νοσοκομείου γιά την ομαλή λειτουργία του.

Προβαίνουμε σε στάση εργασίας και καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, Υπ.Υγείας να επιληφθεί του θέματος να λάβει υπόψιν τα προβλήματα και να δώσει λύσεις ώστε να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο  τον κοινωνικό του ρόλο το μοναδικό (άγονο) νοσοκομείο στον νομό Θεσπρωτίας.

Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και την κοινωνία της Θεσπρωτίας να σταθούν δίπλα μας, αρωγοί στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται…

 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares