ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2022

ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Τελευταία νέα

Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά
Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές

ΕΥΡΩΠΗ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει και στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τον γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Συντηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές», προγραμματίζοντας δύο εκπαιδευτικές δράσεις στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» | Για μαθητές Νηπιαγωγείων & Α΄- Γ΄ Τάξεις Δημοτικού

Βασικός στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα, να μάθουν την προέλευση των αρχαίων παιχνιδιών, να συνειδητοποιήσουν την έννοια της διαχρονικότητας αλλά κυρίως να παίξουν χρησιμοποιώντας αντίγραφα και ελεύθερες ανακατασκευές πήλινων παιχνιδιών και ομαδικά παιχνίδια στον αύλειο χώρο του μουσείου.
Ώρες διεξαγωγής: 9.00-10.30 / 10.30-12.00
Διάρκεια προγράμματος: 90′ λεπτά
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 20~22

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΈΝΑ ΕΥΡΗΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ» | Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδοί και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μικρές ιστορίες που μας αφηγούνται επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και να ανακαλύψουν με έναν ευχάριστο τρόπο πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Θεσπρωτών: την οργάνωση και τη λειτουργία της Αγοράς στην αρχαιότητα, εστιάζοντας στον εμπορικό της ρόλο και στον τρόπο πραγματοποίησης των ανταλλαγών, τον ρόλο του Πρυτανείου, ενός δημόσιου κτηρίου στην αρχαία πόλη των Γιτάνων Θεσπρωτίας, τον χώρο ενός αρχαίου μαγειρείου με αναφορές στα σκεύη και τις διατροφικές συνήθειες στην αρχαία Ελλάδα και τέλος το λουτρό και την προσωπική υγιεινή κατά την αρχαιότητα και τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Ώρες διεξαγωγής: 11.00-13.00
Διάρκεια προγράμματος: 120′ λεπτά
Προϋποθέσεις συμμετοχής: ένας ή δύο συνοδοί και έως δύο παιδιά, ηλικίας 8 έως 12 ετών, ανά οικογένεια
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 οικογένειες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Για συμμετοχή στις παραπάνω δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0.21417, 28539, 29177. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης θα είναι ελεύθερη από τις 8.00 έως και τις 20.00.

O Προϊστάμενος της Εφορείας
κ.α.α.

Γεωργία Πλιάκου
Aρχαιολόγος

 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares