Στην Εισαγγελία Ανηλίκων η δικογραφία για την Κιβωτό

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Τελευταία νέα

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επέστρεψε η δικογραφία για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα συνεχιστεί αυτοπρόσωπα από την εισαγγελία ανηλίκων, λόγω και της σοβαρότητας της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας ενόσω αυτή βρίσκονταν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανήλικων στη ΓΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ όλο και περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κυρίως για κακοποίηση παιδιών στις δομές της Κιβωτού, ενώ ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει και τηλεοπτική συνέντευξη του πατέρα Αντώνιου ο οποίος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν γιατί πήραμε τη θέση των γονιών τους».

Παρέμβαση υπουργού

Για τη σοβαρή υπόθεση παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας με νόημα ότι «ο Νόμος είναι Νόμος και ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακριτική μεταχείριση. Για κανέναν. Όποιος κι αν είναι ο θύτης, όποιο και αν είναι το θύμα. Για εμάς δεν υπάρχουν άβατα και «γκρίζες ζώνες» ελέγχου και επιβολής του νόμου.»

«Γι αυτό και κατόπιν καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει απολύτως στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Προκειμένου να αποκαλυφθεί -και σε αυτή την περίπτωση- όλη η αλήθεια. Η αποκάλυψη και η τιμωρία κάθε εγκληματικής πράξης -εφόσον έχει τελεστεί και αποδειχθεί- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Αλλά και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης αξίωσης κάθε πολίτη για ισονομία στην πράξη.

Αυτό αποτελεί, για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αυτονόητη αποστολή μας την οποία υπηρετούμε καθημερινά» προστίθεται σε ανάρτησή του ο υπουργός.

πηπη:epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares