Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα: “Διαψεύστε τις δημοσκοπήσεις – Ήρθε η ώρα να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας”

ΠΟΛΙΤΙΚΑ Τελευταία νέα

“Ζητάμε μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει” τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: “Οσο έρχεται η ώρα της αλλαγής, τόσο ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Θα πω ένα πράγμα σήμερα εδώ μπροστά σας. Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι απολύτως ανοιχτό την ώρα που μιλάμε. Εξαρτάται από το πόσοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν.

Δεν θα του φτάσουν του κ. Μητσοτάκη οι μέρες να πακετάρει στο Μαξίμου. Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδονται από τη συμμετοχή των πολίτων. Διαψεύστε τις προβλέψεις”.

Προέβλεψε ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει και άλλα να κάνει. Εχει να ιδιωτικοποιήσει το νερό και τα νοσοκομεία. Να διατηρήσει την ΕΒΕ για να δίνει πελατεία στα κολλέγια αλλά και να συνεχίσει την αδιανομή του πλούτου για τους ισχυρούς”.

Γι’ αυτό είπε ότι “δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος. Υπάρχει ψήφος για τη ζωή μας και την προοδευτική κυβέρνηση. Ετσι θα νικήσει ο δημοκρατικός λαός”.

Μίλησε, επίσης, ειδικά για το νομό Θεσπρωτίας: “Ο νομό σας έχει βγει έξω από το χάρτη. Το λιμάνι σας το ξεπούλησαν χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα. Δεν μας δίνουν καν τη σύμβαση. Δεν μάς λένε για ποιον λόγο δεν έχει υλοποιηθεί η παράδοση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Εκλεισαν και το Πανεπιστημιακό Τμήμα της μετάφρασης και διερμηνείας. Η πόλη δεν έχει τη φρεσκάδα των νέων ανθρώπων.

Οι αγρότες θα συνεχίσουν να παράγουν στον τόπο τους; Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στους μεσάζοντες.

Τα χωριά στους δήμους σας γίνονται φαντάσματα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν ένα στοιχειώδες εισόδημα. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Με έργα μεγάλα και μικρά το αποδείξαμε εμείς κατά την κυβέρνησή μας. Τώρα οι πόροι πάνε σε λίγους και ισχυρούς”.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη σιγουριά ότι “εμείς αυτήν την πορεία θα την αντιστρέψουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε για τους πολλούς να μην ζει η μεσαία τάξη με κουπόνια. Ηρθε η ώρα να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι ήρθε η ώρα σπίτι σου να πας.

Είναι όμως πολύ απασχολημένος γιατί κάνει τα τελευταία ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Ξηλώνει τα καλώδια του Predator. Από Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει στρατηγείο για την ανόρθωση της κοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι την αντιπαράθεση. Γιατί; Το κατάλαβαν όλοι στο debate της προηγούμενης εβδομάδας. Ομολόγησε στην πρώτη ζόρικη ερώτηση.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να αρχίσει από τη Δικαιοσύνη. Και όμως δεν έχει κινηθεί ακόμα στο θέμα των υποκλοπών. Γιατί είναι στη θέση της η κα Βλάχου; Από που κρατά τον κ. Μητσοτάκη; Που έχει πάει το υλικό των παρακολούθησεων; Αυτά είναι μεγάλα ερωτήματα. Θέλει ο κ. Μητσοτάκης να εκβιάζει όλο το πολιτικό σύστημα;

Πώς θα λογοδοτήσουν κ. Ανδρουλάκη οι υπαίτιοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση; Απεθυυνόμαστε στους φίλους του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους συντηρητικούς πολίτες που ντρέπονται”.

Και, τέλος, συμπέρανε τα εξής: “Ισες αποστάσεις δεν υπάρχουν εδώ. Δίνουμε καθαρή απάντηση στις 21 Μαϊού. Θέλουμε δικαιοσύνη και για το έγκλημα των Τεμπών. Μου ζήτησαν να δεσμευτώ ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Τα Τέμπη είναι απαγορευμένη λέξη στα ΜΜΕ, γιατί άραγε; Εγώ δεσμεύτηκα ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου.

Πριν από 15 ημέρες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μικρή φθορά που ξεπεράσμε. Αλήθεια; Αυτό είναι η απώλεια 57 ζωών; Φθορά πολιτική;”

 

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares