Προς αδειοδότηση τα καταδυτικά πάρκα Πάργας και Συβότων

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με σκοπό την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, αλλά και την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ηπειρωτική ακτογραμμή του Ιονίου, θα προχωρήσει η δημιουργία καταδυτικών πάρκων, στα Σύβοτα, την Πρέβεζα και την Πάργα.

Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και χρόνια και σταδιακά μπορεί να περάσει στην φάση της υλοποίησης.

Μέσω του «TACTICAL TOURISM» που αποτελεί στρατηγικό έργο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG – IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αλλά και η Θεσπρωτία, φιλοδοξούν να προσελκύσουν έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών από την Ευρώπη, με υψηλά εισοδήματα, ενώ θα υπάρξει η δυνατότητα ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Καθώς, ο καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, η Περιφέρεια Ηπείρου κατέθεσε την πρόταση για τον σχεδιασμό  και την χρηματοδότηση των καταδυτικών πάρκων της Ηπείρου το 2016 και ήδη τα καταδυτικά πάρκα της Πάργας και των Συβότων, βρίσκονται στην διαδικασία της αδειοδότησης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά ότι “Μία προσωπική, αλλά και συλλογική προσπάθεια ετών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και  αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό. Γιατί η δημιουργία Καταδυτικού Κέντρου στην Ήπειρο, με τα τρία καταδυτικά πάρκα στην ακτογραμμή του Ιονίου, αλλάζει τα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.  Σαν Ήπειρος ανοίγουμε τις πόρτες σε ένα πλήθος επισκεπτών, με υψηλά εισοδήματα. Αυτό που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην περιοχή μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική ώθηση και για αυτό δίνω συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν και τους ευχαριστώ για την βοήθεια τους”.

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι εξαιρετικού κάλλους και ιδιαίτερα ελκυστικά για τους λάτρεις της κατάδυσης. Συγκεκριμένα, το ΚΠ της Πάργας έχει χωροθετηθεί ανατολικά του Όρμου Πάργας και συγκεκριμένα ανατολικά του Βράχου Πετράδι και εκτείνεται έως και την Άκρα Πριόνι, ενώ το καταδυτικό πάρκο της Πρέβεζας προτείνεται να χωροθετηθεί δυτικά του Μύτικα.

Στο πλαίσιο του έργου, στην Πάργα και τα Σύβοτα, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και άλλων  δύο ανοιχτές ημερίδες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares