Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φιλιατών

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ώρα 11:00 π.μ. Προσκύνημα των μαθητών των σχολείων Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης και των τροφίμων του κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των αθανάτων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

 

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ώρα  7:30  π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας. Η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα  8:00  π.μ. Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών

Θεία λειτουργία της Αγίας Σκέπης στον ιερό ναό  Άγιο Δημήτριου.

Ώρα 10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, από την Διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Τσιάτσιου Ιλιάνα .

Στη συνέχεια ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού ,προσευχή ανάπαυση νεκρών  και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα 11:00  π. μ  Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης μας και πεζοπόρων τμημάτων του 628 ΜΤΠΦ.

Ώρα 11:45 π.μ. Δεξίωση επισήμων και πολιτών στην λέσχη αξιωματικών.

Ώρα 17:30   Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

Στις εν λόγω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές Αρχές, τα Σώματα Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares