Τον Μάιο τα εγκαίνια στο ανακαινισμένο «Σχολείο Βούλγαρη»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Σε επτά μήνες από τώρα, τον Μάιο του 2024 θα εγκαινιαστεί το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο, γνωστό ως Σχολείο Βούλγαρη στην Παραμυθιά.

Αυτό έγινε γνωστό κατά την εκδήλωση παρουσίασης του έργου που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά παρουσία του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη, του νεοεκλεγέντος Θανάση Ντάνη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλας Μπραίμη καθώς και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Στους δυο ορόφους του «Σχολείου Βούλγαρη» φιλοξενηθεί μόνιμη έκθεση για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της περιοχής, βάσει μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης.

Ο Δήμος Σουλίου αποκτά πλέον έναν σημαντικό «Πολυχώρο» πολιτισμού, ανοιχτό τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και προς το ευρύ κοινό, έναν πόλο έλξης με υπερτοπική φήμη και εμβέλεια.

Η εκδήλωση στόχο είχε την εξοικείωση και την συμβολή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της στο έργο που προάγει την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα  αποτέλεσε κι ένα ανοιχτό κάλεσμα για προσφορά αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τη θεματική του χώρου και δύναται να ενταχθεί στην εκθεσιακή ροή (φωτογραφίες, ντοκουμέντα, βιβλία, άλλα εκθεσιακά υλικά):

  • Η λειτουργία του σχολείου στην πάροδο των χρόνων
  • Οι σημαντικές οικογένειες/ ευεργέτες (οικ. Βούλγαρη, οικ. Ρίγγα, κλπ)
  • Οι σημαντικοί άνθρωποι του τόπου (φωτογράφοι, συγγραφείς, κλπ)
  • Το εμπόριο και οικονομικές δραστηριότητες (π.χ. Λάμποβο)
  • Τα τοπόσημα – μνημεία (π.χ. Βρύσες, παραδοσιακές κατοικίες)

Ο Πολυχώρος Βούλγαρη μέλλει να είναι ο χώρος αναφοράς για την Παραμυθιά και το Δήμο Σουλίου και ως τέτοιος αφορά τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς άμεσα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020.

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares