Ανακριβείς και αβάσιμες οι καταγγελίες για το Δήμο Φιλιατών

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε μία μεγάλη περιπέτεια οδηγήθηκε ο Δήμος Φιλιατών και η δημοτική αρχή που ολοκληρώνει την θητεία της από ένα μπαράζ καταγγελιών που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα.

Ανώνυμες καταγγελίες που αναφερόταν σε κλοπή χρημάτων, σε εικονικά τιμολόγια για ανεκτέλεστες εργασίες, σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος, σε παράνομη πληρωμή δικαστικών αποφάσεων, σε παράνομες αναθέσεις και συμβάσεις, σε παράνομους διαγωνισμούς και σε αποκόμιση τεράστιων ποσών από αιρετούς αλλά και εργαζόμενους του Δήμου!

Αποτέλεσμα των καταγγελιών αυτών ήταν να διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Φιλιατών ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής το πόρισμα του ελέγχου αυτού παραδόθηκε στο Δήμο.

«Από τον διενεργηθέντα έλεγχο δεν προέκυψαν τεκμήρια που να στοιχειοθετούν το βάσιμο των καταγγελιών. Οι αποδιδόμενες πράξεις ή παραλείψεις στα πρόσωπα που αναφέρονται ως εμπλεκόμενα σε μη νόμιμες συμπεριφορές δεν αποδείχθηκαν. Αντίθετα καταγγελλόμενα περιστατικά και ενέργειες αποδείχθηκαν ανακριβή και αβάσιμα» τονίζεται στο πόρισμα του ελέγχου.

«Με αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους συνεργάτες μου για τη χρηστή οικονομική διαχείριση  την περίοδο της θητείας μας» ανέφερε ο απερχόμενος Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς.

 

Ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε σε κοινωνικό δίκτυο:

“Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία της Δημοτικής Αρχής κι εμού προσωπικά ως Δημάρχου, ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το πόρισμα του οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στο Δήμο Φιλιατών, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Θεσπρωτίας και απόφαση του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.
Ο έλεγχος προέκυψε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία των γνωστών – «άγνωστων» «ΦΙΛΙΑΤΙΣΤΑΣ» στις ελεγκτικές αρχές με αντικείμενο: κλοπή χρημάτων, εικονικών τιμολογίων ανεκτέλεστων εργασιών, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παράνομη πληρωμή δικαστικών αποφάσεων, παράνομων αναθέσεων και συμβάσεων, παράνομων διαγωνισμών, αποκόμιση τεράστιων ποσών από αιρετούς και εργαζομένους και πάρτι εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Φιλιατών.
Στη συνημμένη φωτογραφία σας παραθέτω το πόρισμα του ελέγχου.
Με αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους συνεργάτες μου για τη χρηστή οικονομική διαχείριση την περίοδο της θητείας μας.

Υ.Γ.1: Αφιερωμένο στους πρώην υπόδικους και όσους ισχυρίζονται ότι «όλοι είναι ΙΔΙΟΙ»!!!

Υ.Γ.2: Σε λίγες μέρες το αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!”

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares