Η 1η ποιητική συλλογή του Θεσπρωτού Βαλάντη Μάστορα: Η μοναξιά περίστροφα…

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η πρώτη  ποιητική συλλογή του Θεσπρωτού Βαλάντη Μάστορα με τίτλο: “Η μοναξιά περίστροφα”, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ενύπνιο”.

Με σκέψεις καθαρόαιμες, αλλά και χυμώδεις, βαθιά ριζωμένες στην καρδιά του, δείχνει ότι δεν συμβιβάζεται με την ψυχική καταπίεση.

Και κάνει την ποίησή του μετερίζι στον αγώνα, που πιστεύει, χρησιμοποιώντας τη δική του αξίνα. Πασχίζει να βρει την αλήθεια από μια άλλη αφετηρία, από μια άλλη έπαλξη, που είναι το αντίθετο στη μοναξιά, η οποία περιστρέφεται μέσα μας και γύρω μας.

Ο Βαλάντης Μάστορας, καταγόμενος από τη Σαγιάδα Φιλιατών, που  σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Υπολογιστική Γλωσσολογία  στο Πανεπιστήμιο της Λωραίνης, δείχνει μέσα από την ποίησή του ότι είναι αυθεντικός και ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την αδικία.

Βάζει μπροστά τα όνειρά του, αποφεύγοντας τις μεμψιμοιρίες και τους αφορισμούς, αγγίζοντας, όμως, το ζέον, και η γραφή του είναι προσδεμένη με την προσμονή της αντίστασης και με την υπομονή της ελπίδας: “Κοίτα να μη λυγίσεις / ν’ αρπάζεις / για κάθε βράδυ την πανσέληνο απ’ το θάμπος της / και να την κάνεις ένα φάρο να φωτίζουμε / βαθιά μες τα κρησφύγετα/των ολομόναχων / – το σύμπαν μόνιμα υπόλογο στην όραση -…”

Ηλίας Μάκος

Υ. Γ.: Η ποιητική συλλογή του Βαλάντη Μάστορα “Η μοναξιά περίστροφα” πωλείται και στο βιβλιοπωλείο “Θέτις” του Νίκου Φάτσιου στην Ηγουμενίτσα.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares