Η Ήπειρος σε “βαθύ κόκκινο” σε ότι αφορά στην αύξηση της θερμοκρασίας

ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αύξηση της θερμοκρασίας και οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία. Την αύξηση της θερμοκρασίας  που έχει ως συνέπεια τις αρνητικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία και ευεξία κατέγραψαν ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου  Αθηνών.

Σύμφωνα με την έκθεση την περίοδο  1991-2020 η θερμοκρασία ανέβηκε κατά 1,5 βαθμό σε όλη τη χώρα με την  καταπόνηση   λόγω ζέστης σε αρκετές περιπτώσεις να χαρακτηρίζεται ακραία.

Η μέγιστη αύξηση παρατηρήθηκε στις ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας  και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  ωστόσο και η περιοχή της Ηπείρου  είναι “χρωματισμένη” σε βαθύ  κόκκινο  το οποίο ισοδυναμεί σε  ισχυρή έως πολύ ισχυρή καταπόνηση.

Μια άλλη παράμετρος που σχετίζεται άμεσα με  τη δυσφορία είναι η αισθητή θερμοκρασία, η οποία δεν έχει  να κάνει με το τι δείχνει το θερμόμετρο,  αλλά τη δυσφορία που δημιουργούν παράγοντες όπως η υγρασία.

Σε αυτό το κομμάτι η Πρέβεζα φέτος κατέγραψε ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ, αφού στις 23 Ιουλίου 2023 κατέγραψε αισθητή θερμοκρασία της τάξης των 54.1 βαθμών Κελσίου αν και γενικότερα  ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο θερμότερος στην ιστορία των 64 ετών.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares