Έξι Δήμαρχοι και δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι στην «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» για την ΠΕΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έξι δήμαρχοι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» της παράταξης που συγκροτεί η κεντροαριστερά ενόψει των εκλογών για τη νέα διοίκηση στην ΠΕΔ Ηπείρου.

Οι έξι δήμαρχοι που μετέχουν είναι οι: Θωμάς Μπέγκας, Κώστας Καψάλης, Παναγιώτης Νταής, Νίκος Ζαχαριάς, Νίκος Βαΐτσης και Βασίλης Τσίγκος.

Οι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι είναι: Γιώργος Παπαδιώτης, Στέφανος Σίντος και Βαγγέλης Πρέντζας από το δήμο Ιωαννιτών, Σπύρος Πάικας από το δήμο Ζίτσας, Σωτήρης Χριστούλης από το δήμο Αρταίων, Γιώργος Νίτσας από το δήμο Πρέβεζας, Γιάννης Καραγιάννης από το δήμου Σουλίου, Δημήτρης Κουτσογιάννης από το δήμο Β. Τζουμέρκων, Παναγιώτης Τακλάκογλου από το δήμο Ηγουμενίτσας και Ελευθερία Κοσσυβάκη από το δήμο Γ. Καραϊσκάκη.

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού για την ΚΕΔΕ είναι οι Ελευθέριος Μεντής, Σπύρος Κόκκαλης, Πέτρος Παλάσχας και Γεωργία Γιώτη.

Στην ανακοίνωση της παράταξης του δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται:

Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση την επόμενη πενταετία είναι μεγάλες. Τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει είναι πολλά. Αλλά και οι προοπτικές συμβολής των Ο.Τ.Α. στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας είναι σημαντικές.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, οι αιρετοί της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης καλούνται να επιλέξουν τα διοικητικά συμβούλια (Δ.Σ.) των συλλογικών τους οργάνων, δηλαδή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.). Συλλογικά όργανα που θα αποτελέσουν τον ενιαίο εκφραστή των προτάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συλλογικά όργανα που θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο του θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της δράσης των Ο.Τ.Α., απέναντι σε κάθε παρέμβαση που την υπονομεύει, από όπου και αν προέρχεται.

Είναι περιττό να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για τη σημασία των εκλογών στις Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε. Ταυτόχρονα όμως είναι απολύτως αναγκαίο να τονίσουμε ότι η ενεργός συμμετοχή όλων των αιρετών στις εκλογές για την ανάδειξη των διοικήσεων των οργάνων αυτών, είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε σήμερα την κάθοδο της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αλλά και για την επιλογή των αντιπροσώπων της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Κ.Ε.Δ.Ε. Είναι μια ανεξάρτητη παράταξη, ακηδεμόνευτη από πολιτικά κόμματα ή άλλους οργανισμούς και φορείς, η οποία τοποθετεί πρώτα και πριν από όλα την καθαρά αυτοδιοικητική διάσταση, καθώς και τον αγώνα για την ανάπτυξη της Ηπείρου και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο των κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας. Είναι μια παράταξη που αποτελείται από αιρετούς, οι οποίοι εκλέχθηκαν στα αξιώματά τους στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, χωρίς κομματικές ή άλλου είδους στηρίξεις και εξαρτήσεις. Είναι μια παράταξη στην οποία πρυτανεύει η ομαδική προσπάθεια, που συγκροτείται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των ιδρυτικών μελών της, χωρίς ηγεμονισμούς και χωρίς να ορίζεται εκ των προτέρων ο επικεφαλής ή ο υποψήφιος πρόεδρος.

Με την ίδια ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και καθαρά αυτοδιοικητική λογική θα κινηθούμε στις εκλογές της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024. Με την ίδια συνεργατική και συναινετική νοοτροπία θα κινηθούμε αν οι συνάδελφοι μας εμπιστευτούν τη διοίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. Με διάλογο, διαβούλευση, συνέργειες τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ., όσο και στις επαφές μας με άλλους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Χωρίς αποκλεισμούς, κομματικές προτιμήσεις ή προσωπικές εύνοιες.

Η αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που συναντιόμαστε όλοι μας καθημερινά. Η Ήπειρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν τον ενοποιητικό παράγοντα, αλλά και την κινητήρια δύναμη της προσπάθειάς μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους – αιρετούς που έχουν εκλεγεί στη Γ.Σ. της Π.Ε.Δ. να στηρίξουν το συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» στις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου. Για μια αυτοδιοίκηση ισχυρή, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη. Για μια Ήπειρο που θα λάβει τη θέση που της αξίζει στον νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

 

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares