Έλλειψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης επισημαίνει με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Με επιστολή της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.) προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την έλλειψη πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης:

«Αναπλήρωση Εποχικών»

Κύριε Υπουργέ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την έλλειψη σε Πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης στην Περιφέρεια Ηπείρου, με τον διαγωνισμό του 2019 προσλήφθηκαν στην Περιφέρεια μας εποχικοί πυροσβέστες, ενώ με τον διαγωνισμό του 2020 ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την ενίσχυση της Ειδικής Μονάδος Δασικών Επιχειρήσεων Ε.ΜΟ.Δ.Ε., στην οποία η πλειοψηφία των επιτυχόντων προέρχεται από εποχικούς πυροσβέστες, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την 1η σειρά Ε.ΜΟ.Δ.Ε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου να έχουν «αδειάσει» ή στην καλύτερη περίπτωση να έχουν ισχνό αριθμό εποχικών πυροσβεστών. Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συγκαταλέγεται σε μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης, με χωριά που έχουν ερημώσει ή κατοικούνται από γηραιό πληθυσμό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουν το αίσθημα ασφαλείας που παρέχεται από την Πολιτική Προστασία. Η παρουσία ενός περιπολικού οχήματος ή ακόμη και η διέλευση του από ένα χωριό το οποίο είναι απομακρυσμένο από τον αστικό ιστό είναι σημαντική για την ψυχολογία αλλά και την ασφάλεια αυτών. Για τον λόγο αυτό σας γνωστοποιούμε το πρόβλημα και ζητούμε την κάλυψη των κενών θέσεων των συναδέλφων εποχικής απασχόλησης ,που δεν είναι πλέον στις υπηρεσίες, καθώς και την ενδυνάμωση με ακόμη περισσότερους συναδέλφους καθώς οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Ηπείρου με απροσπέλαστα δάση στον ορεινό όγκο, δασοσκεπείς εκτάσεις που καταλήγουν σε παραλίες οι οποίες κατακλύζονται από χιλιάδες λουόμενους σε καθημερινή βάση τους καλοκαιρινούς μήνες κ με πιο σημαντική ιδιαιτερότητα την ελληνοαλβανική μεθόριο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την φονική πυρκαγιά του 2000 που εισερχόμενη απ’ την Αλβανία, κατέκαψε και ερήμωσε τα χωριά των μεθορίου;;

Η αποδυνάμωση της Περιφέρειας Ηπείρου από τις αλλεπάλληλες μεταθέσεις και την μείωση οργανικών θέσεων είναι πλέον δεδομένη. Ταυτόχρονα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού που να ενισχύει πραγματικά τις βάρδιες των Υπηρεσιών, και αντ’αυτού μετακινούνται συνεχώς δυνάμεις προληπτικά σε άλλες περιφέρειες.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ!

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares