Εμπορικές συμφωνίες για διάθεση προϊόντων από 45 παραγωγούς της Ηπείρου στην Food Expo

ΓΕΝΙΚΑ

Τη δυνατότητα σε 45 παραγωγούς  να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσω της συμμετοχής τους στη FoodExpo έδωσε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου, φιλοξενώντας τους στο περίπτερό της. Οι παραγωγοί κάλυπταν ευρεία παραγωγική «γκάμα» και αξιοποίησαν τη συμμετοχή τους στην  Έκθεση, συνάπτοντας άμεσα εμπορικές συμφωνίες.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υποδέχθηκε στην Έκθεση και ενημέρωσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, εκπροσώπους κομμάτων, αγροτικών  και καταναλωτικών οργανώσεων κ.α. υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνεται στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων στην Ήπειρο.

Στη διάρκεια της Foodexpo, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του «κασκαβάλι Πίνδου», το οποίο προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών της Έκθεσης. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Ηπείρου στην FoodExpo, ενισχυτικά για την προώθηση των προϊόντων τους, συνοδεύτηκε με την παρουσίαση παραδοσιακών αλλά και πρωτότυπων συνταγών γαστρονομίας,  από τους σεφ Τάσο Τόλη και Μίλτο Καρούμπα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και συνταγές με επίκεντρο το κασκαβάλι, που παρασκεύασε ο σεφ Aνδρέας Γεωργούλης.

Την Περιφέρεια Ηπείρου στη FoodExpo, εκπροσώπησαν κατά περίπτωση στις επιμέρους συναντήσεις που έγιναν με θεσμικούς φορείς οι Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων κ. Αναστασία Σίμου.  Την οργάνωση και την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου της   είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Σοφία Φούκη.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares