Οι προκηρύξεις δεν καλύπτουν τα τεράστια κενά αλλά ούτε τις αποχωρήσεις τονίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου σχετικά με τις τελευταίες προκηρύξεις του Υπουργείου:

Τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για ενίσχυση του ΕΣΥ, η συνεχιζόμενη και μεθοδευμένη εγκατάλειψη των νοσοκομείων της χώρας συνεχίζεται και στις τελευταίες προκηρύξεις οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε τα τεράστια κενά αλλά ούτε καν τις αποχωρήσεις – παραιτήσεις των συναδέλφων μας σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου.

Οι αποφάσεις των Διοικήσεων των νοσοκομείων και της 6ης ΥΠΕ οδηγούν με την υπερεφημέρευση και τις συνεχείς μετακινήσεις που επιβάλουν σε εργασιακή εξουθένωση όσους συναδέλφους μετακινούνται για να λειτουργήσουν δυο νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι μετακινήσεις που επιβάλλονται:

α) Σε Ακτινοδιαγνώστρια, η οποία την ημέρα του διορισμού της στο ΠΓΝΙ, μετακινήθηκε για τρεις μήνες στο ΓΝ Άρτας. Η τρίμηνη μετακίνηση της ανανεώθηκε με έγγραφο που στερείται νομιμότητας (έγγραφο Διοικητικού Διευθυντή του ΓΝ Άρτας) και αυτή την εβδομάδα χωρίς ενημέρωση παραμένει μονή της όλη την εβδομάδα για εφημερίες και πρωινό ωράριο.

β) Στους ιατρούς της ΜΕΘ του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χατζηκώστα που αναγκάζονται για 6 μήνες να μετακινούνται για εφημερίες στη ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, σε ένα τμήμα που εξακολουθεί να λειτουργεί με 2 μόνο ιατρούς και χωρίς καμία ενίσχυση με επικουρικό ή μόνιμο προσωπικό.

γ)Στους παιδιάτρους του ΠΓΝΙ για το ΓΝ Χατζηκώστα, που παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι δεν υπάρχει θέμα με τους παιδιάτρους λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε η μετακίνηση συναδέλφων προς το ΓΝ Χατζηκώστα.”

Η ΕΙΝΗ καλεί τη Διοίκηση της 6η ΥΠΕ:

1. Να αναζητήσει λύσεις πέρα από την μετακίνηση της συγκεκριμένης συναδέλφου από το ΠΓΝΙ . Η προκήρυξη μιας θέσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Ν. Άρτας τμήμα που υπηρετεί ένας μόνο ιατρός είναι απλά κοροϊδία και δεν καθιστά το τμήμα λειτουργικά ανεξάρτητο. Προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία είναι η άμεση προκήρυξη και των 4 κενών οργανικών θέσεων στο τμήμα.

2. Να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας της ΜΕΘ του ΓΝ Αγρινίου, μετά την εμπλοκή και των δικαστικών αρχών Αγρινίου.
3. Να γίνουν άμεσα νέες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων Παιδιάτρων ΕΣΥ στο Νοσοκομείο, πέραν της μίας προκηρυχθήσης θέσης, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων από το ΠΓΝΙ ή από άλλες δομές

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares