Στα 57 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας

ΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας, ύψους περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκε, με τρίμηνη καθυστέρηση, από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από αυτόν, περίπου 12,5 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τακτικά έσοδα, ενώ 31,5 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από επιχορηγήσεις. Οι απαιτήσεις του Δήμου από τέλη και ανταποδοτικά φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αναμένεται να εισπραχθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά.

Για πρώτη φορά στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται έσοδα από τη σύμβαση παραχώρησης του παραλιακού μετώπου. Ειδικότερα, προβλέπονται 213.000 ευρώ ως αντισταθμιστικό τέλος από τη σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, καθώς και 157.000 ευρώ για μισθώματα της παραλιακής ζώνης της πόλης.

Σε ό,τι αφορά τα έργα, προβλέπεται δαπάνη 30 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο έργο είναι οι παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων και η ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας με δαπάνη 8,8 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, προβλέπεται δαπάνη 5,7 εκατομμυρίων ευρώ για τη διευθέτηση του ρέματος Γκούρας, 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, 2,1 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις στην οδική ασφάλεια και 1,3 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή κόμβων στην τουριστική Πέρδικα.

 

ΠΗΓΗ: vdella.com

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares