Στελέχη του Υπ. Οικονομικών στο Δήμο Ηγουμενίτσας | Συζήτηση για το δρόμο Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι και την Περιφερειακή οδό

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Τμήματος που εποπτεύει την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα κ. Παναγιώτη Πανταζάτο. Το κλιμάκιο της Ε.Ε., συνοδευόταν από στελέχη της Γενικής Γραμματείας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Τμήματος των ΠΕΠ κ. Χ. Κύρκογλου, καθώς και από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Ηπείρου, υπό την Προϊσταμένη της υπηρεσίας κ. Εύη Παπανικολάου.

Σκοπός της επίσκεψης και των επιτόπιων αυτοψιών που διεξήχθησαν, ήταν η ενημέρωση για την ολοκλήρωση τεσσάρων έργων του Δήμου που υλοποιήθηκαν στο ΠΕΠ Ηπείρου κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, ανάπλαση αστικού δασυλλίου Ηγουμενίτσας, έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην 1η Π.Ε. Λαδοχωρίου και διευθέτηση ρέματος Λάκας). Τα έργα αυτά ολοκληρώθηκαν επιτυχημένα με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και πάντα υπό την αποτελεσματική επίβλεψη των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία αναγνωρίζεται ευρέως, για την αποδοτικότητα και ποιότητα του έργου της.

Τα κλιμάκια των στελεχών της Ε.Ε., του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του ΠΕΠ Ηπείρου, ενημερώθηκαν επίσης για τον πρόσφατα επικαιροποιημένο σχεδιασμό του Δήμου, σχετικά με την υλοποίηση των έργων των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και Κινητικότητας, στο πλαίσιο των οποίων θα εκτελεστούν έργα αναπλάσεων και διευθέτησης συγκοινωνίας στον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, αλλά και στην Πλαταριά, τα Σύβοτα και την Πέρδικα. Από όλους εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επικαιροποίηση του σχεδιασμού, καθώς και για την ετοιμότητα που επιδεικνύουν οι υπηρεσίες του Δήμου (Δ/ νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Προγραμματισμού κ.α.) για την άμεση έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτης Νταής ενημέρωσε τα στελέχη της Ε.Ε. και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, για την εθνική, οικονομική και κοινωνική αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης της μελέτης κατασκευής της οδού σύνδεσης της Εγνατίας με τα ελληνοαλβανικά σύνορα (το 1ο τμήμα του οποίου είναι η περιφερειακή οδός Ηγουμενίτσας), καθώς και ένταξης του έργου σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ώστε να διασφαλιστεί η υλοποίησή του. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική υπαγωγής του έργου στο διευρωπαϊκό σύστημα μεταφορών, καθώς αποτελεί οδό σύνδεσης διεθνούς αυτοκινητόδρομου με τα σύνορα της Ε.Ε.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares