Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις Διεθνείς Εκθέσεις Βερολίνου και Βιέννης

ΓΕΝΙΚΑ

Θετικές προοπτικές για τον τουρισμό της Ηπείρου προκύπτουν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο ακόμη μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, που έγιναν το Μάρτιο σε Γερμανία και Αυστρία.

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

Αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB BERLIN 2024», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου στο Βερολίνου της Γερμανίας.Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, φιλοξενώντας περισσότερους από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες και υποδεχόμενη πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η  συνεχής συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εν λόγω Έκθεσησε συνδυασμό με την σωστή προετοιμασία, τη μελέτη του προφίλ του Γερμανού τουρίστα  και την ορθή προσέγγιση έχει οδηγήσει σε αύξηση του ενδιαφέροντος των Γερμανών τουριστών για την Ήπειρο, γεγονός που αποτυπώνεται στην συνεχόμενη αύξηση των απευθείας πτήσεων από Γερμανία για Άκτιο, που για την θερινή περίοδο προβλέπονται σε έντεκα εβδομαδιαίως.

Το κύριο ενδιαφέρον των Γερμανών  επισκεπτών της Έκθεσης εστιάστηκε στην επιλογή παραθαλάσσιων προορισμών, με μικρότερο ποσοστό να προτιμά  τα ταξίδια πόλης, ευεξίας, εναλλακτικού τουρισμού και πολιτισμού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν: η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων μέσω της Β Αντιπροέδρου κας Έφη Εξάρχου και 12 επιχειρήσεις τουρισμού της Ηπείρου.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού, κα Ιουλία Μαρκούλα, που είχε και την ευθύνη της προετοιμασίας και της συμμετοχής στην έκθεση.

Το τριήμερο της έκθεσης στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 B2B συναντήσεις με εταιρείες, σημαντικούς touroperators της Γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και μικρότερους με εξειδίκευση σε πακέτα εναλλακτικού τουρισμού και πολιτισμού, με σκοπό την ενίσχυση και επέκταση υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και δημιουργία νέων, με ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, δημοσιογράφους και  διαμορφωτές κοινού.

Κατά τη  διάρκεια της έκθεσης, υπήρξε σειρά σημαντικών επαφών, μεταξύ άλλων  με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, το γραφείο ΕΟΤ Γερμανία και τη διευθύντριά του κα Νικολέτα Λεκανίδη, τον Ηπειρώτη Δήμαρχο Σβέρτε στη Γερμανία κ.  Δημήτρη Αξούργο.

Επίσης ενόψει της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τουρισμού  της Κύπρου το διάστημα 19 με 21 Απριλίου 2024, (την τελευταία για το α΄ εξάμηνο του 2024)η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας κα Ι. Μαρκούλα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμό της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, με τον οποίο συζήτησε οργανωτικά ζητήματα.

 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares