Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Εκπαιδευτική Ομάδα του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας.
Το Σεμινάριο υλοποιήθηκε από τους Εκπαιδευτές και Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας κ.κ. Ευάγγελο Κατσιμάνη και Παναγιώτη Τάση, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς για κρίσιμα θέματα που σχετίζονται με την παροχή Πρώτων Βοηθειών  και την αντιμετώπιση απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να παρακολουθήσουν σε άσκηση εξομοίωσης την τεχνική Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εφάρμοσαν την τεχνική ΚΑΡΠΑ σε πρόπλασμα. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας, τους οποίους
ευχαριστούμε για την ενεργό συμμετοχή τους.
Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας για τη θετική και άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας και τους Διασώστες κ.κ. Κατσιμάνη και Τάση οι οποίοι μας προσέφεραν ένα άρτιο σεμινάριο και ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς  με άμεσο και κατανοητό τρόπο για τα κρίσιμα θέματα της παροχής Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Για το 5ο ΔΣ Ηγουμενίτσας
Η Διευθύντρια
Ευτυχία Νάννη

 

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares