Συναντήση του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας με τον Δήμαρχο Φοινικαίων κ. Ρωμαίο Τζάκουλη

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 επισκέφθηκε τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Αλβανίας κ. Ρωμαίος Τζάκουλης, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή. Ο Δήμος Φοινικαίων είναι ένας εκ των δύο Δήμων της γειτονικής χώρας, ο οποίος είναι επίσημα αναγνωρισμένος ως μειονοτικός Δήμος, καθώς οι δημότες του ανήκουν στην ελληνική εθνική μειονότητα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των δυνατοτήτων υποβολής κοινών προτάσεων στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG Ελλάδας – Αλβανίας. Μετά από αναλυτική συζήτηση, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε η υποβολή τριών κοινών προτάσεων, στους τομείς της ανάδειξης του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της διασυνοριακής οδοποιίας, σε συνεργασία με άλλους Ο.Τ.Α. και φορείς της περιοχής.

Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο Δήμων καθώς και πολιτιστικών συλλόγων των περιοχών, καθώς και η ενίσχυση των βιβλιοθηκών των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στον Δήμο Φοινικαίων με βιβλία και άλλο εκπαιδευτικό υλικό. Τέλος, συμφωνήθηκε οι δύο Δήμοι να διατηρήσουν ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και να προωθήσουν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην αδελφοποίησή τους.

Την επομένη ημέρα Παρασκευή 22 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ντάσιο, ανταπέδωσε εθιμοτυπικά την επίσκεψη. Σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε ελληνικές σημαίες και άλλο σχετικό υλικό, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το στολισμό του χώρου όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares