Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών δις, προχωρούν εκατοντάδες απολύσεις στη ΛΑΡΚΟκαι αλλού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ προτείνει ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου και σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τον λογαριασμό σε εμάς.

Όμως ότι και να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει. Όπως δε θα περάσει και δεν θα ξεχαστεί κανένα έγκλημα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γιατί και για τη ΛΑΡΚΟ παραβιάζουν ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους, σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Αντί για “επενδυτή”, σπατάλησαν 500 εκατομμύρια ευρώ και βρήκαν “σκραπατζή”. Τους δίνουν προίκα τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ. ευρώ. Αντί να εκσυγχρονίσουν τη ΛΑΡΚΟ, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ίδια όμως γίνονται σε πολλές επιχειρήσεις, όπως στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, μια εμβληματική επένδυση που έλεγε ο κος Μητσοτάκης που δήθεν θα διασφάλιζε όλες τις θέσεις εργασίας και τώρα απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι και επαναπροσλαμβάνονται με το καθεστώς της εργολαβίας, χωρίς σταθερή δουλειά και συλλογικές συμβάσεις.

Ο κατάλογος της άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους είναι μεγάλος. Λεφτά για διάφορους καρχαρίες έχουν, χρήμα για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων όπως για εργολάβους και εταιρίες που σχετίζονται για το έγκλημα στα Τέμπη είχαν και έχουν και για όλους εμάς υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Η φτώχεια έχει αγκαλιάσει το σύνολο του λαού μας, που πλέον είναι αναγκασμένος να πληρώνει και νόμιμο φακελάκι για να χειρουργηθεί!

Αίσχος. Δεν πάει άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί αυτή την κατάσταση!

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνας όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares