Μελέτη για την επαναλειτουργία των λασπόλουτρων της Σαγιάδας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου, συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, της Γενικής Γραμματέως και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με τον κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη, Καθηγητή Δερματολογίας, Νομικό και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της διαδικασίας ταχείας εκπόνησης της υγειονομικής μελέτης του ιαματικού φυσικού πόρου του πηλού Σαγιάδας, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή πρότασης προσεχώς στο σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός της υγειονομικής μελέτης είναι η επιστημονική τεκμηρίωση της μηχανικής θερμικής, βιολογικής και ανοσολογικής δράσης του ιαματικού φυσικού πόρου στις εξής παθήσεις: ρευματοειδή αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, χρόνια οσφυαλγία, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ινομυαλγία, ψωρίαση, ακμή, ροδόχρους ακμή, ατοπική δερματίτιδα, νευροδερματίτιδα, ιχθυάσεις, κερατοδερματοπάθειες, κνησμούς, σε χρόνια πυελική νόσο, νευρίτιδες, ριζίτιδες, αποκατάσταση κακώσεων και παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, όπως επίσης για πρόληψη. Αφορά δε όλες τις ηλικίες .

Ο Δήμος Φιλιατών, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του µε βάση τις αρχές της βιώσιµης και αειφόρου ανάπτυξης, θα επιδιώξει την χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων για τη νόμιμη λειτουργία των εγκαταστάσεων πηλοθεραπείας στη Σαγιάδα, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην  αναζωογόνηση της οικονοµικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares