“Βροχή” οι καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «MyCoast»

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Σχεδόν 500 καταγγελίες πολιτών για αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες έχουν γίνει μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από το άνοιγμα της πλατφόρμας καταγγελιών «MyCoast».

Μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του «MyCoast» οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν κατά πόσο τηρείται η νομιμότητα στις παραλίες στις οποίες βρίσκονται, και πιο συγκεκριμένα των όρων παραχώρησης της έκτασης των παραλιών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υπέρβαση των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψη, οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν σχετική καταγγελία.

Πώς γίνονται οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ί την οποία επιθυμεί να καταγγείλει – Οι παραβάσεις διαπιστώνονται άμεσα καθώς υπάρχουν ήδη καταχωρημένες οι λεπτομέρειες παραχώρησης των εκάστοτε παραλιών.

Μόνο μία καταγγελία από τον ίδιο χρήστη κάθε φορά, ο οποίος εντοπίζεται κοντά στην παραλίαΗ νέα ψηφιακή πλατφόρμα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ξεκίνησε να λειτουργεί στις 29 Απριλίου. Έκτοτε, την εφαρμογή έχουν «κατεβάσει» περίπου 14.000 πολίτες και μέχρι σήμερα (14/05) έχουν υποβληθεί περίπου 500 καταγγελίες για μη τήρηση των νόμιμων ορίων και πρακτικών στις παραλίες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.

Πηγή epiruspost.gr

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares