Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόγραμμα Erasmus+ της Σ.Α.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας

ΓΕΝΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-05-2024 και ώρα 18:30 ημερίδα διάχυσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων του διαπιστευμένου προγράμματος Erasmus+ με κωδικό 2022-1-EL01-KA121-VET-000066747 της ΣΑΕΚ Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα αποτελούνταν από τρεις ροές κινητικότητας στις οποίες συμμετείχαν σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες της μονάδας μας.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ροή κινητικότητας που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας το διάστημα 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου του 2023, συμμετείχαν σπουδάστριες των ειδικοτήτων «Τεχνικός Αισθητικός & Τέχνης του Μακιγιάζ» και «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας –Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής», ενώ ως φορέας υποδοχής επιλέχθηκε ο Athena Study & Training SRL. H δεύτερη ροή κινητικότητας πραγματοποιήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου, το διάστημα 25 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου του 2023 και συμμετείχαν σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)», «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας» και «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού», ενώ ως φορέας υποδοχής είχε επιλεγεί το Intercollege Κύπρου. Η τελευταία ροή του προγράμματος κινητικότητας πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας το διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 08 Μαρτίου του 2024 και συμμετείχαν σπουδαστές των ειδικοτήτων «Τέχνη Ζωγραφικής» και «Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων», με φορέα υποδοχής στην Σερβία την Mentor Education.

Στην ημερίδα διάχυσης παρουσιάστηκε στο κοινό από τον Διευθυντή της ΣΑΕΚ Ηγουμενίτσας κο Δημήτριο Μπέλλο, η δομή και οι στόχοι του προγράμματος Erasmus+, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις ειδικότητες που συμμετείχαν στις παραπάνω ροές καθώς και στα οφέλη που αποκόμισαν οι σπουδαστές. Στην συνέχεια αποδόθηκαν στους συμμετέχοντες οι βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα καθώς και τα Europass.

Στο κλείσιμο της ημερίδας το κοινό απόλαυσε τα εδέσματα που είχαν προετοιμάσει οι σπουδαστές των τμημάτων «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας» της ΣΑΕΚ Ηγουμενίτσας υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών τους.

Εκ της Διευθύνσεως της Σ.Α.Ε.Κ. Ηγουμενίτσας

Δημήτριος Μπέλλος

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares