Μέτρα προστασίας ενόψει καύσωνα από το Δήμο Ηγουμενίτσας

ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Για την αντιμετώπιση του καύσωνα που αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη (12-13/06) , ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνιστά τα εξής μέτρα προστασίας:

  1. Παραμονή σε Κλιματιζόμενους Χώρους: Συνιστάται η παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χρόνια νοσήματα.
  2. Αποφυγή Έκθεσης στον Ήλιο: Προτείνεται η αποφυγή άσκοπης έκθεσης στον ήλιο, ειδικά κατά τις ώρες με την υψηλότερη θερμοκρασία, δηλαδή μεταξύ 12:00 και 16:00.
  3. Κατανάλωση Υγρών: Ενδείκνυται η συχνή κατανάλωση υγρών, όπως νερό και χυμοί φρούτων, για την αποφυγή της αφυδάτωσης.
  4. Ελαφριά Ρούχα: Φορέστε ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  5. Προγραμματισμός Εργασιών: Για τους εργαζόμενους, οι πλέον επιβαρυμένες εργασίες θα πρέπει να γίνονται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Ειδικά για χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, προτείνεται μείωση της απασχόλησης ή και παύση μεταξύ 12:00 και 16:00​.
  6. Φροντίδα Ευπαθών Ομάδων: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους ηλικιωμένους και τα άτομα με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι θα πρέπει να παραμένουν σε δροσερούς χώρους και να έχουν συνεχή παρακολούθηση.
  7. Τηλεφωνική Υποστήριξη: Παροχή τηλεφωνικής υποστήριξης για συμβουλές και οδηγίες μέσω των ειδικών γραμμών βοήθειας.
  8. Αποφυγή εργασιών: Να αποφεύγονται εργασίες σε ανοιχτό χώρο με εύφλεκτα υλικά που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Επίσης, να μην αποτίθενται εύφλεκτα και ογκώδη υλικά στους χώρους συγκέντρωσης ογκωδών.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας θα διαθέσει στους δημότες του τις εξής κλιματιζόμενες αίθουσες:

  1. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
  2. Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον» 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση, οι κάτοικοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares