Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
ως γενικός γραμματέας του Δήμου μας, πάντοτε είχα κατα νου, εκτός των δράσεων βελτίωσης της απόδοσης του δημοτικού μηχανισμού, πολιτικές πρακτικές καλυτέρευσης των συνθηκών εν γένει, επ’ ωφελεία των κατοίκων και της πόλης μας.
Μία απο αυτές τις πρακτικές ήταν και ο εξωραϊσμός της πόλης, της καθημερινότητας και της δημιουργίας νέων τοποσήμων.
Στα πλαίσια αυτά, κατόπιν της ανακοινώσεως έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης των παλαιών εν αχρηστία περιπτέρων της πόλης μας, προχώρησα σε ένα project μετατροπής κάποιων εξ αυτών σε σημεία καλλωπισμού, ξεκούρασης, αναψυχής.
Με την αγαστή συνέργεια της δημοτικής υπαλλήλου κ. Γεωργίας Ράπτη (Τεχν. Γεωπονίας-Αρχιτέκτονας Τοπίου ΜΑ), εκπονήθηκε μια αρχική μελέτη του έργου η οποία θα προωθούνταν αρμοδίως στο τμήμα τεχνικών υπηρεσιών.
Δυστυχώς, μεσολάβησε η απομάκρυνσή μου και δεν κατέστη δυνατόν, να υποστηριχθεί το έργο δεόντως, ώστε να υλοποιηθεί.
Επειδή το έργο είναι χαμηλού κόστους και η προστιθέμενη αξία που θα προσδώσει στην περιοχή είναι υψηλή, θεωρώ οτι κι εμείς οι ίδιοι, ως Δημιουργικοί πολίτες Ηγουμενίτσας, @ακόλουθοι, @highlight μπορούμε να αναλάβουμε την ολοκλήρωσή του, εξασφαλίζοντας βεβαίως τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις απο τις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Ακόμα περισσότερο δε, όταν η διαδικασία καταστροφής, αποξήλωσης και αποκομιδής των μπάζων ενδεχομένως, να κοστίζει περισσότερο απο την ανάπλασή του!
Αντιλαμβάνομαι οτι το έργο αυτό, δεν αποτελεί μείζονος σημασίας έργο κάλυψης αναγκών του δήμου ωστόσο είναι κάτι πολύ θετικό.
Παρακάτω επισυνάπτω το φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα του έργου καθώς και την φυτοτεχνική έκθεση που συνέταξε η κ. Γεωργία Ράπτη, την οποίαν και ευχαριστώ δημόσια, για την άμεση ανταπόκριση και την προθυμία της να μελετηθεί και να συνταχθεί η έκθεση αυτή.