Βόρεια Είσοδος Πόλης Ηγουμενίτσας: Γιατί «Καρκινοβατεί» το Έργο;

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Φοβόμαστε ότι η εργολαβία πηγαίνει προς διάλυση(;) | Ας διαψευστούμε 

Όσοι τυχαίνει να γυρνάνε την Ήπειρο, βλέπουν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών της Ηπείρου να προχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα έργα αναπλάσεων, κυκλικών κόμβων, παρακάμψεων, νέων χαράξεων (Νιάρχου, Είσοδοι πόλης Άρτας, Παράκαμψη Νικόπολης κλπ.). Μάλιστα στα Γιάννενα, έχουν γραφεί επικριτικά σχόλια για τον αριθμό των κυκλικών κόμβων που κατασκευάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον.

Στην πόλη μας ένα εμβληματικό έργο, η βόρεια «Είσοδος πόλης», που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, ακόμη να ολοκληρωθεί. Μάλιστα οι ρυθμοί κατασκευής του, το πρώτο διάστημα ήταν ταχύτατοι. Από ένα σημείο και μετά όμως;

Από την αναλυτική πληροφόρηση που είχε κάνει πρόσφατα ο Αντιπερειφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γνωρίζουμε ότι υπήρξαν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις. Φαίνεται όμως, πλην μιας περίπτωσης, που κάποιοι έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα (κόμβος Ν. Σελεύκειας), και μιας άλλης στον «κόμβο Ντάσιου», που απ΄ ότι γνωρίζουμε διευθετήθηκε, όλοι οι άλλοι (100 περίπου) ιδιοκτήτες, αντιλαμβανόμενοι την σημασία του έργου για την πόλη και για τους ίδιους, επέτρεψαν την κατασκευή του έργου, χωρίς -λόγω της δικαστικής γραφειοκρατίας- να έχουν αποζημιωθεί.

Προβλήματα επίσης υπήρξαν από πλευράς της ΔΕΗ, που παρότι η Περιφέρεια πλήρωσε άμεσα τις δαπάνες μετακίνησης των δικτύων της, προέβη στην μετακίνηση τους, μετά την πάροδο ενός χρόνου και κάποιων μηνών.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει και κάποιο άλλο πρόβλημα που εμποδίζει την ολοκλήρωση του έργου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμής στον εργολάβο, μεγάλων ποσών,  που τον έχουν οδηγήσει στην υποβολή αίτησης διάλυσης της εργολαβίας και στην διεκδίκηση τόκων και άλλων θετικών ζημιών.

Επειδή θεωρούμε ότι ο κ. Αντιπεριφεριάρχης, που «πάλεψε» για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου, θέλει και -όπως δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο- επιδιώκει να ολοκληρωθεί  με κάθε τρόπο το όλο έργο, που η καθυστέρησή του πρώτα και κύρια μειώνει την δική του πολιτική εικόνα,

Επειδή απ΄όσο πληροφορηθήκαμε από την τεχνική «πιάτσα», ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει εκτελέσει και εκτελεί με ταχείς ρυθμούς και έντεχνα άλλα έργα στην Ήπειρο, αλλά και στην Θεσπρωτία (ρέματα Γραικοχωρίου, Ξηροποτάμου, Γκούρας–Ν. Σελεύκειας), ξεκίνησε το έργο με τους καλύτερους οιωνούς και δεν έχει κανένα λόγο για την καθυστέρησή του,

Επειδή επίσης η Τεχνική Υπηρεσία έχει εκτελέσει και εκτελεί άλλα ανάλογα έργα στο Νομό μας (κόμβοι Γραικοχωρίου, Αεροδρομίου Παραμυθιάς,  Προδρομίου, Φιλιατών και άλλα οδικά και αρδευτικά έργα) και είναι γνωστή στον τόπο μας για την πεπειραμένη, δίκαιη και άμεμπτη στάση της,

Επειδή μια πιθανή διάλυση της εργολαβίας θα οδηγήσει σε «ομηρεία» την πόλη για αρκετό χρονικό διάστημα (επαναδημοπράτηση του υπολοίπου έργου κλπ.), με ό,τι αυτό συνεπάγεται,

Επειδή η παράταξη του κ. Περιφερειάρχη στη Θεσπρωτία είχε από τα  υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ήπειρο και επειδή γνωρίζουμε το ενδιαφέρον του, ιδιαίτερα για τον πρωτογενή τομέα,

Θεωρούμε ότι πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα τα όποια ζητήματα και να ολοκληρωθεί το έργο, που θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα, του κυκλοφοριακού χάους, της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής υποβάθμισης της πόλης μας. Θα συμβάλλει στην βελτίωση της εικόνας της και στην ανακούφισή της, από την μεγάλη κυκλοφορία, σε ένα δρόμο που εξυπηρετεί  ιχθυοκαλλιέργειες, παραγωγούς εσπεριδοειδών του κάμπου που σύντομα αρχίζουν την αποκομιδή τους, την πόλη των Φιλιατών, το Στρατόπεδο, το Νοσοκομείο και το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, μεγάλες Δημοτικές Κοινότητες (Παραποτάμου, Καστρίου, Αγίου Βλασίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελεύκειας, Κεστρίνης, Ραγίου, Ασπροκκλησίου, Σαγιάδας), το Τελωνείο Μαυροματίου και με συνεχή ροή μεγάλων οχημάτων-νταλικών που περνούν καθημερινά από αυτό τον δρόμο.

Αλήθεια αναρωτιούνται οι συμπολίτες μας, αξίζει η πόλη της Ηγουμενίτσας, η τέταρτη πρωτεύουσα των Νομών της Ηπείρου, η κατά τα άλλα «πύλη της Ευρώπης», μια τέτοια καθυστέρηση σε ένα τέτοιο έργο, που θα της δώσει μια μικρή ανάσα, γιατί τα κυκλοφοριακά προβλήματα είναι μεγάλα -ιδιαίτερα το καλοκαίρι αλλά και τις ώρες αιχμής- και θα έπρεπε κανονικά να μιλάμε και να διεκδικούμε τον κάθετο άξονα Εγνατία-Παράκαμψη Ηγουμενίτσας-Μαυρομάτι και όχι να συζητάμε τόσο καιρό για έναν κόμβο σε μια είσοδο πόλης που σε σύγκριση με άλλες πόλης της Ηπείρου η ανάπτυξη είναι αλματώδης και τα έργα ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς, όπως π.χ η Πρέβεζα ενώ σε εμάς  το έργο «καρκινοβατεί».

Ένα μεγάλο γιατί… και ένα παράπονο. Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν την πόλη να αναπτύσσετε(;) γιατί άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

*Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα “Θεσπρωτών Διαβούλευση”

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares