Οριστικά αθώος ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Την Τρίτη 8 Απριλίου, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας αποφάσισε οριστικά την αθώωση του πρώην δημάρχου Φιλιατών, Μηνά Ντουμάζιου, σχετικά με την υπόθεση του ελλείμματος ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε τα οικονομικά έτη 2008 και 2009. Μαζί του αθωώθηκε και η πρώην ταμίας του Δήμου.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι, βάσει της αξιολόγησης των πραγματικών περιστατικών, δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης, αποδεχόμενο ότι το έλλειμμα ήταν λογιστικό και όχι ταμειακό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Ντουμάζιος και η πρώην ταμίας είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για τα ίδια αδικήματα, με ποινές κάθειρξης 18 και 9 ετών αντίστοιχα, και είχαν ασκήσει έφεση, η οποία εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares