Με απόφαση του Δημάρχου Σουλίου Αθανάσιου Ντάνη, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025 ημέρα μνήμης της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πόλης.

Η απόφαση αφορά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης της επετείου ως ημέρας ιδιαίτερης ιστορικής και τοπικής σημασίας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που λαμβάνεται σχετικό μέτρο το οποίο συνδέεται με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Όπως σημειώνει ο Δήμος Σουλίου, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις ώστε η θυσία των 49 Μαρτύρων της 29ης Σεπτεμβρίου 1943 να παραμείνει ζωντανή στις συνειδήσεις των νεότερων γενεών.







