Μαθητές και εκπαιδευτικοί καθάρισαν την ακτή του Δρεπάνου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας συμμετείχε σε οργανωμένη δράση εθελοντικού καθαρισμού στην ακτή του Δρεπάνου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής προσφοράς.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου και την HELMEPA, στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ενεργό εμπλοκή των μαθητών σε πρακτικές προστασίας του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, μέσα από τη συλλογική τους προσπάθεια, ανέδειξαν τη σημασία του εθελοντισμού και της κοινής ευθύνης για τη διατήρηση των ακτών καθαρών και λειτουργικών. Η δράση αποτέλεσε μια έμπρακτη υπενθύμιση ότι το περιβάλλον είναι κοινό αγαθό και η προστασία του ξεκινά από την προσωπική στάση και τη συμμετοχή όλων.

Η οργάνωση και η υποστήριξη της δράσης έγινε με τη συμβολή του Διευθυντή του σχολείου, κ. Θωμά Τσιρώνη, καθώς και των εκπαιδευτικών κας Αννέτας Ζήκου, κας Μαρίας Καραπανάγου, κας Θεοδώρας Τσάλεση, κας Ροζίτας Τσώνη και του κ. Χρήστου Χαλάστρα, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares