Συνελήφθη με κλεμμένο όχημα και πλαστά έγγραφα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας µε τη συνδροµή οµάδας Κ9 της Περιφερειακής Οµάδας ∆ίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.∆Ι.Ν.) της Λιµενικής Αρχής της Ηγουµενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Λευκορωσίας) εντός του λιµένα εξωτερικού.

Συγκεκριµένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε Ι.Χ.Ε. όχηµα που οδηγούσε ο ανωτέρω µετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόµενο από το Μπάρι Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο αναγραφόµενος αριθµός πλαισίου, καθώς και το σχετικό ταµπελάκι στο εσωτερικό του οχήµατος, έφεραν ενδείξεις παραποίησης. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε η πλαστότητα των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.Ταξιδιωτικός οδηγός

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και καταχώρισης του πραγµατικού αριθµού πλαισίου στις βάσεις δεδοµένων SIS RECAST και INTERPOL, προέκυψε ότι το εν λόγω όχηµα είχε δηλωθεί ως κλεµµένο από τις ιταλικές Αρχές, µε την ένδειξη «Kαταχώριση µε σκοπό την κατάσχεση».

Από το Κεντρικό Λιµεναρχείο Ηγουµενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος για παράβαση των άρθρων 216 (Πλαστογραφία) και 394 (Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήµατος) του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχηµα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουµενίτσας, καθώς και τα πλαστά έγγραφα και οι πινακίδες, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόµενες διοικητικές κυρώσεις.

Μοιραστείτε και απολαύστε!

Shares