“Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι ολόκληρο. Συνομιλείς εσύ ουσιαστικά με έναν συγγραφέα”
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανέφερε τα εξής: «Το αγαπάω το βιβλίο. Το βιβλίο προσφέρει πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο οι γνώσεις, το λεξιλόγιο. Είναι ένα ταξίδι ολόκληρο. Συνομιλείς εσύ ουσιαστικά με έναν συγγραφέα. Και αυτό γίνεται κάθε φορά. Δεν υπάρχει μέρα στη ζωή μου να μην ανοίξω βιβλίο έστω και για λίγο, έστω και για τρία λεπτά.».
“Το βιβλίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απεικόνιση αυτού που συμβαίνει εκεί έξω”
«Νομίζω πρέπει να υπερασπιστούμε το οτιδήποτε έχει σχέση με το βιβλίο. Γιατί το βιβλίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απεικόνιση αυτού που συμβαίνει εκεί έξω. Και μπαίνει μέσα στην ψυχή μας και διαμορφώνει τον δικό μας χαρακτήρα.», τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, Θανάσης Λάλας.
“Πρώτη φορά συμπολίτες μας επεμβαίνουν στα πράγματα που αφορούν το βιβλίο ανυστερόβουλα”
«Δεν σας κρύβω ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού βιβλίου που κάποια ομάδα συμπολιτών μας αποφασίζει να επέμβει στα πράγματα που αφορούν το βιβλίο ανυστερόβουλα. Το τονίζω αυτό για να το καταλάβουμε όλοι.», επισήμανε ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, Μιχάλης Καρακώστας.
“Όλο αυτό το πράγμα είναι ελπιδοφόρο και το χρειάζεται ο χώρος μας”
«Όλο αυτό το πράγμα είναι ελπιδοφόρο. Το χρειάζεται ο χώρος μας και φαίνεται ότι θα μακροημερεύσει. Είμαστε εδώ νομίζω όλοι οι άνθρωποι του βιβλίου. Το στηρίζουμε ώστε το βιβλίο να φθάσει στους αναγνώστες και οι αναγνώστες στο βιβλίο. Καλή επιτυχία!», πρόσθεσε ο διακεκριμένος συγγραφέας, Μάκης Τσίτας.
Με αυτή την ιδέα, οι Bookmarkers φιλοδοξούν να συμβάλουν στην προώθηση της φιλαναγνωσίας και να κάνουν την αγάπη για τα βιβλία κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Η νέα πρωτοβουλία δεν περιορίζεται στην επίσημη παρουσίασή της. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεδιπλωθεί μια σειρά από δράσεις γύρω από το βιβλίο και την ανάγνωση, με στόχο να δημιουργηθεί μια ενεργή κοινότητα αναγνωστών και να έρθουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι κοντά στον κόσμο του βιβλίου.